Αποκτήστε SSL από την IPS.
Εδώ και αρκετό καιρό γίνεται μεγάλη κουβέντα για το SSL και για τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουν οι διάφοροι φυλλομετρητές (browsers) για να δείξουν αν ένα site χρησιμοποιεί HTTP πρωτόκολλο ή HTTPS. Πολλοί οργανισμοί και εταιρίες έχουν ήδη αποκτήσει SSL ώστε να λειτουργούν με το HTTPS ενώ κάποιοι άλλοι δεν το έχουν θέσει ως προτεραιότητα. 

Η εφαρμογή της ένδειξης “ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ” αρχίζει σταδιακά να εμφανίζεται στους browsers για τα site που είναι ακόμα HTTP (χωρίς το S στο τέλος). Στις 8 Φεβρουαρίου 2018 το Google ανακοίνωσε επίσημα ότι στις 1 Ιουλίου η νέα έκδοση του Chrome 68 θα δείχνει μόνιμα με ένδειξη “Not secure” όσα site δεν έχουν SSL. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι πέρα από την αρνητική ένδειξη στον browser όσα site έχουν SSL θα τύχουν καλύτερης βαθμολογίας από το Google και συνεπώς καλύτερης κατάταξης.

Θέλετε λοιπόν να βρίσκουν εσάς ή τους ανταγωνιστές; Και όταν σας βρουν θέλετε να υπάρχει η ένδειξη ότι δεν είναι ασφαλές το site σας; Η λύση; Αποκτήστε το συντομότερο SSL από κάποιον σοβαρό πάροχο του εξωτερικού με τον οποίο συνεργαζόμαστε. 

Τι είναι το πιστοποιητικό SSL

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πιστοποιητικών ασφάλειας SSL που διαχωρίζονται ανάλογα με το τι πιστοποιούν και σε ποιο βαθμό. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα πιστοποιητικά ασφάλειας SSL είναι ειδικοί κρυπτογραφημένοι κλειδάριθμοι, που αποκτά κανείς από εταιρίες-παρόχους και που στη συνέχεια τοποθετούνται στους servers όπου φιλοξενείται το domain name της εταιρίας σας. Κάθε SSL κρυπτογραφεί τον τρόπο επικοινωνίας του τελικού επισκέπτη του site με τον server όπου βρίσκεται το site και έτσι αυτή η επικοινωνία είναι ασφαλής. 

Το επίπεδο της ασφάλειας κάθε SSL και η εγγύηση που συνοδεύεται (για την περίπτωση που τυχών αυτό σπάσει) καθορίζουν και το κόστος απόκτησης του. Έτσι, πιο ακριβά είναι τα SSL με μεγαλύτερη εγγύηση και ισχυρότερη κρυπτογράφηση. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα free SSL που συνήθως ενεργοποιούν κάποιες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων δεν συνοδεύονται από εγγύηση και είναι υποδεέστερα. 

Ποια SSL επιλέξαμε για εσάς

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω κάθε SSL ξεχωρίζει από το τι επίπεδο κρυπτογράφησης έχει, που ακριβώς θα εφαρμόζεται και με τι εγγύηση συνοδεύεται από τους παρόχους του εξωτερικού που το εκδίδουν. Έχοντας κάνει μια μεγάλη έρευνα στο χώρο, την εμπειρία από το 1999 σε θέματα αφάλειας hosting και αξιολογώντας και το τμήμα support κάθε εταιρίας - παρόχου, έχουμε επιλέξει στην IPS τρεις (3) τύπους SSL σαν τους πλέον κατάλληλους για το πελατολόγιο μας. Φυσικά μπορούμε να εφαρμόσουμε οποιονδήποτε άλλο τύπο αν απαιτηθεί από εταιρίες όπως η GeoTrust, Thawte, Symantec, RapidSSL, Sectigo (πρώην Comodo), ή Certum. 

Προτείνουμε: 

  1. Το DV SSL της εταιρίας Sectigo (πρώην Comodo CA) για όλα τα site εταιρικής προβολής ή τα e-shop που έχουμε κατασκευάσει.
  2. Το EV SSL της εταιρίας Sectigo (πρώην Comodo CA) για όσα site θέλουν να ξεχωρίσουν (Πράσινη μπάρα με την επωνυμία σας).
  3. SSL της εταιρίας Cloudflare για όσα site πρόκειται να έχουν πολλές επισκέψεις από το εξωτερικό και χρειάζονται παράλληλα CDN υπηρεσίες.


Η IPS σαν μεταπωλητής SSL μπορεί να αναλάβει για εσάς όλες τις διαδικασίες απόκτησης καθώς και την τεχνική εφαρμογή του SSL στον server όπου φιλοξενείται το site σας. Καλέστε μας στο 2310 300326 για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν απορίες.
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης