Πωλήσεις προϊόντων σε Marketplaces
Τα Marketplaces στο διαδίκτυο (ή e-Marketplaces) είναι γνωστοί δικτυακοί τόποι με μεγάλη ως τεράστια επισκεψιμότητα όπου παρουσιάζονται προϊόντα κατηγοριοποιημένα και παρέχεται δυνατότητα παραγγελιοληψίας και πληρωμής με κάρτα. Τα Marketplaces είναι η φυσική συνέχεια των έντυπων καταλόγων που επί δεκαετίες χρησιμοποιούσαν σε Ευρώπη και Αμερική όσοι αγόραζαν από απόσταση.

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες ιστοσελίδες παγκόσμια, λίγες όμως έχουν αποκτήσει το μέγεθος εκείνο που χαρακτηρίζονται ως σημεία αναφοράς και οδηγούν τις εξελίξεις στο χώρο. Κορυφαίο όλων είναι το Amazon (https://www.amazon.com/) με “υποκαταστήματα” και δικές του αποθήκες (Amazon FBA) σε πολλές αναπτυγμένες χώρες. Το Ebay (https://www.ebay.com/) και το AliExpress (https://www.aliexpress.com/) είναι επίσης στην κορυφή της λίστας του εξωτερικού. Στην Ελλάδα το Skroutz (https://www.skroutz.gr/) έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019 το δικό του Marketplace παρέχοντας δυνατότητα παραγγελιοληψίας και πληρωμών στους επισκέπτες του.

Γιατί συμφέρει η συμμετοχή στα Marketplaces

Όποια και αν είναι η δραστηριότητα και το αντικείμενο της επιχείρισης σας τα Marketplaces είναι μια ακόμα εναλλακτική για προβολή αλλά και πωλήσεις λιανικής. Κάθε επιχείρηση που δημιουργεί λογαριασμό εμπόρου και πουλάει λιανική προϊόντα της σε έναν τέτοιο δικτυακό τόπο εκμεταλλεύεται την μεγάλη επισκεψιμότητα, την φήμη και την αξιοπιστία του Marketplace για να πραγματοποιήσει πωλήσεις με αντάλλαγμα την προμήθεια που ορίζει κάθε τέτοιος τόπος. Η είσπραξη από τον τελικό πελάτη γίνεται από το Marketplace το οποίο στη συνέχεια αποδίδει το υπόλοιπο σε τραπεζικό λογαριασμό του εμπόρου. Μεσολαβεί πάντα ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την διαχείριση και απόδοση των χρηματικών ποσών στον έμπορο (seller) αλλά υπάρχει διαχειριστικό περιβάλλον όπου ο έμπορος έχει εικόνα των πωλήσεων και των χρεώσεων αναλυτικά. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν συμφέρει να βάλει τα προϊόντα της η σύγχρονη επιχείρηση που θέλει να κάνει Branding ή επιζητεί άντληση ρευστότητας από νέο πελατολόγιο.

Τι αναλαμβάνουμε εμείς

Στην IPS αναλαμβάνουμε την προετοιμασία του υλικού παρουσίασης των προϊόντων και όλο το διαχειριστικό του λογαριασμού seller σε μηνιαία βάση. Η σωστή προετοιμασία είναι πολύ σημαντική για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα. Η εμπειρία μας και οι γνώσεις τέτοιων συστημάτων διαχείρισης αλλά και η εικοσαετής γνώση των εμπορικών πρακτικών γενικότερα συμβάλουν στην επιτυχία.

Μην αφήσετε λοιπόν τίποτα στην τύχη. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Εκμεταλλευτείτε την ώθηση που μπορεί να σας δώσει το διαδίκτυο και τα Marketplaces. Καλέστε μας στο 2310 300326 για μια πρώτη γνωριμία και για να συζητήσουμε τα περιθώρια μελλοντικής συνεργασίας μας.


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης