12 δομές του active3 που βοηθούν την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης
Πρωταρχικός στόχος κάθε δικτυακού τόπου είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Όλοι σήμερα ζητούν να «βγαίνουν πρώτοι» και φυσικά όλοι αναγνωρίζουν πως οι μηχανές αναζήτησης είναι ο κύριος τροφοδότης επισκέψεων σε ένα website και συνεπώς και η κύρια πηγή νέων πελατών.

Το active3 CMS, το «Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου» που αναπτύσσουμε διαρκώς από το 2000, διαθέτει στο οπλοστάσιο του ειδικές δομές και λειτουργίες που βοηθούν στην καλύτερη κατάταξη ενός δικτυακού τόπου Το active3 CMS υποστηρίζει δυναμικές ιστοσελίδες προβολής αλλά και σύγχρονα ηλεκτρονικά καταστήματα (Eshops) με τεράστια επιτυχία.

Πιο αναλυτικά το active3 διαθέτει:

 1. Ειδική διάταξη περιεχομένου έτσι ώστε κάθε πληροφορία να είναι ιεραρχικά τοποθετημένη και στη σωστή θέση για συλλογή από τις μηχανές αναζήτησης. Από τα μενού πλοήγησης, τον τρόπο εμφάνισης των εικόνων, τον τρόπο παράθεσης των άρθρων αλλά και κάθε σημείο της σχεδίασης, το active3 CMS παρέχει στις μηχανές αναζήτησης έντεχνα όλα τα στοιχεία που ενισχύουν την καλύτερη κατάταξη.

 2. Μηχανισμό απλοποίησης διεύθυνσης URL. Κάθε αντικείμενο στο active3 (πχ. υποσελίδες, φόρμες επικοινωνίας, κλπ) έχει το δικό του μοναδικό Id το οποίο και το χαρακτηρίζει. Το active3 γνωρίζει από τη βάση δεδομένων την σχέση όλων των αντικειμένων μεταξύ τους και επομένως η διεύθυνση URL απλοποιείται δείχνοντας όλα τα αντικείμενα στο ίδιο επίπεδο. Αυτό ενισχύει την κατάταξη κάθε υποσελίδας αφού δεν μειώνεται το Page Rank της μετά από κάθε επίπεδο (/).

 3. Μηχανισμό αυτόματης δημιουργίας meta πληροφοριών (meta tags). Οι meta πληροφορίες χρησιμοποιούνται από τις περισσότερες μηχανές αναζήτησης για την καταχώρηση των υποσελίδων ενός website. Στο active3 CMS ο μηχανισμός δημιουργίας των meta tags αντλεί πληροφορίες από τον τίτλο, την σύντομη περιγραφή και τις λέξεις κλειδιά που εισάγει ο διαχειριστής για κάθε υποσελίδα. Έτσι κάθε υποσελίδα έχει διαφορετικές meta πληροφορίες κάτι που αρέσει εξαιρετικά στις μηχανές αναζήτησης.

 4. Μηχανισμό μέτρησης αριθμού χαρακτήρων για κάθε meta πληροφορία. Διατηρώντας πάντα την μέση τιμή που είναι θεμιτή για το σύνολο των μηχανών αναζήτησης, το active3 μετρά αντίστροφα τα keywords για κάθε meta tag και ειδοποιεί αν υπάρχει υπέρβαση. Κερδίζουν οι Λακωνικές περιγραφές που πληρούν τα κριτήρια κάθε μηχανής αναζήτησης.

 5. Μηχανισμό μετασχηματισμού URL. Αυτό επιτρέπει την αλλαγή του Id κάθε υποσελίδας (ή αντικειμένου) και την αντικατάσταση του με κείμενο που μπορεί να εμπεριέχει τις λέξεις κλειδιά. Ο μετασχηματισμός του URL φυσικά γίνεται ξεχωριστά για κάθε γλώσσα από την εφαρμογή.

 6. Μηχανισμό ενημέρωσης sitemap.xml. Οι διαχειριστές μπορούν να βαθμολογούν την σπουδαιότητα κάθε υποσελίδας του website στην κλίμακα του εκατό (100) και να αναφέρουν πόσο συχνά πραγματοποιούν αλλαγές σε αυτήν. Το active3 λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες και τις καταγράφει στο αρχείο sitemap.xml από το οποίο ενημερώνονται και οι μηχανές αναζήτησης. Έτσι προσδιορίζονται επακριβώς οι σημαντικές πληροφορίες ενός website ή ενός Eshop με αποτέλεσμα την καλύτερη κατάταξη τους.

 7. Μηχανισμό αποκλεισμού δημοσίευσης robots.txt. Οι διαχειριστές μπορούν να επιλέξουν ποια αντικείμενα δεν θα καταγράφονται από τις μηχανές αναζήτησης έτσι ώστε να γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένη η σπουδαιότητα των υπόλοιπων άρθρων. Μειώνοντας τον διαιρέτη αυξάνουμε ταυτόχρονα την βαρύτητα κάθε λέξης κλειδί για το σύνολο των δημοσιεύσεων.

 8. Μηχανισμό ανίχνευσης προβληματικών κειμένων. Το active3 με την λειτουργία SEO Reports εντοπίζει κείμενα που εμπεριέχουν σύμβολα και χαρακτήρες που μπλοκάρουν τις μηχανές αναζήτησης αλλά και άλλα που γράφτηκαν με περισσότερες από μία κωδικοποιήσεις (πχ. Μηχανές με το Μ στα Αγγλικά). Η αποκατάσταση αυτών των κειμένων βοηθά σημαντικά στις μηχανές αναζήτησης.

 9. Μηχανισμό επισκόπησης υποσελίδας. Με την λειτουργία αυτή ελέγχονται οι meta πληροφορίες και το περιεχόμενο των κειμένων αναφορικά με την σχετικότητα που αυτά έχουν με τον τίτλο της υποσελίδας. Ο έλεγχος αυτός βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα οι διαχειριστές τον τρόπο που εξετάζουν την καταλληλότητα ενός άρθρου οι μηχανές αναζήτησης.

 10. Μηχανισμό ανάλυσης και βαθμολόγησης κάθε αντικειμένου ως προς επιλεγμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά. Οι διαχειριστές του active3 μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε λέξη ή φράση και στη συνέχεια να εξετάσουν με τη βοήθεια του SEO Report το αν και κατά πόσο αυτές τυγχάνουν σωστής ανάλυσης και θα μπορούσαν να έχουν αποτελεσματικότητα για τις μηχανές αναζήτησης.

 11. Pagination που προσδιορίζει την σχέση ανάμεσα σε URLs της ίδιας υποσελίδας. Έτσι υποσελίδες που περιέχουν μεγάλο αριθμό «υποσελίδων - παιδιών» κάτω από αυτές και εμφανίζονται σε set (ανά 20, 50, κλπ) με το pagination code δηλώνονται σαν μία, αυξάνοντας έτσι την σχετικότητα (relevancy) ως προς το θέμα και τις λέξεις κλειδιά που αναφέρονται. Επίσης, όλα τα eshop που έχουν προϊοντικές κατηγορίες με μεγάλο πλήθος προϊόντων που και αυτά εμφανίζονται σε set, τώρα με το pagination code αναγνωρίζονται σαν μία ενότητα και έτσι δεν μεγαλώνει ο αριθμός των URLs σε ένα site.

 12. Alternative text σε κάθε εικόνα άρθρου ή προϊόντος. Πρόκειται για μία ακόμα ενέργεια βελτιστοποίησης (SEO) που βοηθάει στην καλύτερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Τα αποτελέσματα για όσους εφαρμόζουν τη «φιλοσοφία active3» είναι θεαματικά. Αρκεί κανείς να κατανοήσει πως οι μηχανές αναζήτησης είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, που διαρκώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις «πονηριές» και σε κάθε προσπάθεια εξαπάτησης του. Με τα «όπλα» του active3 υπακούμε απόλυτα στους κανόνες και τους εφαρμόζουμε κατά γράμμα για να εξασφαλίσουμε πως η δική σας παρουσία στις μηχανές αναζήτησης να είναι απρόσκοπτη και αδιάλειπτη.

Γνωρίστε κάθε έναν από τους παραπάνω μηχανισμούς και όλες τις σχετικές υπηρεσίες προώθησης ιστοσελίδων που παρέχουμε καλώντας στο 2310 300326 ή συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας μας. Θα χαρούμε να συζητήσουμε από κοντά τις ανάγκες προβολής της επιχείρισης σας.active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης