Κατασκευή ιστοσελίδων, μια ένεση ρευστότητας
Θεσσαλονίκη 24 Σεπ. 2010

Νέα δεδομένα πέφτουν στο τραπέζι καθημερινά, νέοι φόροι, έκτακτες εισφορές και δόσεις επί των δόσεων. Όλοι αναζητούν ζεστό χρήμα για να καλύψουν παλιές και νέες υποχρεώσεις. Από που όμως θα έρθει αυτή η πολυπόθητη ρευστότητα όταν η αγορά καθημερινά δοκιμάζεται;

Η μόνη λύση είναι να αναζητήσει κανείς νέα αγορά! Και αυτό γιατί αυτή στην οποία βρίσκεται έχει δεδομένη δυναμική που όσο και αν την πιέσεις (εκπτώσεις, προσφορές, marketing tricks) δεν μπορεί να αποφέρει σημαντική αύξηση, τέτοια που να καλύπτει τις νέες υποχρεώσεις. Η λύση της επέκτασης μέσω υποκαταστημάτων σε άλλες γεωγραφικές περιοχές είναι μια λύση υψηλού ρίσκου, ειδικά σήμερα. Η λύση του franchise από την άλλη απαιτεί δαπάνη χρόνου, καλή οργάνωση και επενδυτές που σήμερα και αυτοί εκλείπουν.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο όμως είναι μια εφικτή και ικανοποιητική διέξοδος. Η κατασκευή θεματικών ιστοσελίδων που στοχευμένα ικανοποιούν ανάγκες τις αγοράς είναι μια επένδυση που παρέχει γρήγορα μια σίγουρη πηγή εσόδων. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα που σήμερα αποδίδουν έχουν συνήθως τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 1. απευθύνονται κυρίως σε κάποια κοινωνική ομάδα (ηλικία, επάγγελμα)

  Η κατασκευή ιστοσελίδων για συγκεκριμένες ομάδες είναι η έξυπνη λύση σε αντίθεση με τα μεγάλα γενικόλογα portal και τους οδηγούς αγοράς. Τα θεματικά websites έχουν επίσης καλύτερο αποτέλεσμα στις μηχανές αναζήτησης.

 2. πραγματεύονται συναφή προϊόντα με ξεκάθαρη κατηγοριοποίηση

  Η κατασκευή ιστοσελίδων που ΔΕΝ θυμίζουν “κινέζικο πάγκο” σε λαϊκή αγορά αλλά φανερώνουν εξειδίκευση με το θέμα που παρουσιάζουν, είναι η τάση που σήμερα κερδίζει πάντα την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού.

 3. ικανοποιούν διαρκείς ανάγκες του αγοραστικού κοινού

  Η κατασκευή ιστοσελίδων που εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι σίγουρα καλύτερο σενάριο από one time πωλήσεις. Η οικοδόμηση ενός ικανοποιητικού πελατολογίου γύρω από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αποφέρει μια βάση αναφοράς στις πωλήσεις.

 4. παρέχουν κάτι ξεχωριστό από τον ανταγωνισμό

  Η κατασκευή ιστοσελίδων που διαθέτουν εύχρηστους μηχανισμούς επικοινωνίας και αγοράς ή αλληλεπιδρούν με το κοινό τους με πρωτότυπο και εργονομικό τρόπο αποτελούν σήμερα μια νέα τάση που ολοένα κερδίζει έδαφος. Είναι γνωστή άλλωστε η εφευρετικότητα και η ευστροφία του Έλληνα, η κατασκευή ιστοσελίδων δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτό.

 5. παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μετά την πώληση

  Όταν ένα website προσφέρει στον πελάτη και μετά την πώληση τότε αυτό έχει σίγουρα κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Η κατασκευή ιστοσελίδων με μηχανισμούς υποστήριξης (ticketing system, φόρμες αξιολόγησης, κλπ) είναι μέρος της σύγχρονης εμπορικής πραγματικότητας.

Ένα συνηθισμένο ηλεκτρονικό κατάστημα έχει πιο γρήγορη εξέλιξη από ένα συμβατικό κατάστημα και αυτό γιατί εν γένει είναι προσβάσιμο από περισσότερο κόσμο. Σε κάθε περίπτωση η διαφημιστική προβολή του καταστήματος επιταχύνει την εξέλιξη του, όπως συμβαίνει άλλωστε και με ένα συμβατικό κατάστημα. Ενδεικτικά και μέσα από την εμπειρία μας μπορούμε να πούμε πως ένα κλασικό ηλεκτρονικό κατάστημα μιας μικρομεσαίας επιχείρησης (με έναν διαχειριστή που πραγματοποιεί ενημερώσεις για 200 περίπου προϊόντα) συνήθως κάνει τζίρο 50.000 – 80.000 € ανά έτος. Αν επενδύσει κανείς περισσότερο χρόνο ή αυξήσει το ανθρώπινο δυναμικό που θα ασχολείται με το website, τότε και αυτό θα αποδώσει πολλαπλάσια. Γιατί το ηλεκτρονικό εμπόριο διέπεται από τους ίδιους νόμους της αγοράς και την ανθρώπινη αποτελεσματικότητα.

Σκεφτείτε πως αν ένα Eshop αποδίδει τόσα με ημιαπασχόληση τι θα μπορούσε να αποφέρει αν πραγματικά επενδύσει κανείς σε αυτό το είδος εμπορίου. Σκεφτείτε επίσης πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ποσά σήμερα για τη στήριξη και την ανάπτυξη μιας υγιής επιχείρησης, όταν μάλιστα με μικρό αρχικό κόστος απόκτησης μπορεί κανείς να αποκτήσει περισσότερα του ενός ηλεκτρονικά καταστήματα.

Γνωρίστε το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την επιχείριση σας απλά καλώντας στο 2310 300326 (Δευτ. - Παρασκ., 9:00 - 17:00) για να ρυθμίσουμε ένα ραντεβού με κάποιον εξειδικευμένο συνεργάτη μας.

Άδεια Creative Commons
Το Κατασκευή ιστοσελίδων, μια ένεση ρευστότητας από τον Nikolaos Patronis διέπεται από την άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .

Visit Nikolaos Patronis Google+ profile


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης