Κατασκευή ιστοσελίδων σε διασύνδεση με το Facebook
Κατασκευή ιστοσελίδων Vs Social Media

Μπορεί η κατασκευή ιστοσελίδων να αντικατασταθεί από παρουσιάσεις σε πλατφόρμες «κοινωνικής δικτύωσης»; Καθημερινά ακούμε να γίνεται λόγος για τα Social Media (όπως ονομάζονται στα Αγγλικά) με κορυφαίο το www.facebook.com

Τι είναι όμως τα Social Media; Πρόκειται για διαδικτυακούς τόπους (ιστοσελίδες δηλαδή) όπου εκατομμύρια μέλη συγκεντρώνονται για να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να αναρτήσουν προσωπικές και άλλες πληροφορίες (φωτογραφίες, κείμενα, video, προτεινόμενα link) και γενικά να δηλώσουν παρουσία με μια διαρκή ανάγκη για αυτοπροβολή και επιβεβαίωση. Όσο ναρκισιστικό και να ακούγεται αυτό όλη η φιλοσοφία αυτών των διαδικτυακών τόπων αφορά την επίτευξη «ακολούθων» που σε κάποια μέσα ονομάζονται «φίλοι» και σε άλλα «ακόλουθοι» και «διασυνδεδεμένοι». Η Αγγλική ορολογία είναι πιο προσφιλής και έτσι έχουμε friends, followers, κλπ. Όλα με σκοπό την αύξηση της αποδοχής, των likes ή των shares, που δηλώνουν πως και οι άλλοι συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις και επομένως το μέλος είναι δημοφιλής.

Πριν την εποχή των Social Media δεν υπήρχε αξιόπιστος τρόπος μέτρησης της εκτίμησης και απήχησης που λάμβανε μια ιστοσελίδα. Τα στατιστικά επισκεψιμότητας δεν μπορούσαν παρά να αποτυπώσουν μόνο νούμερα για να βγάλει κανείς υποθετικά συμπεράσματα. Με τα Social Media όμως λαμβάνει κανείς ζωντανά την γνώμη του κοινού που μπορεί ακόμα και να αναμεταδώσει τα όποια θετικά συναισθήματα προς όφελος της εταιρίας που αναφέρεται. Μια δήλωση ενός μέλους του τύπου «αγόρασα αυτό το προϊόν από εκεί και έμεινα ευχαριστημένος» είναι πολύτιμη και έχει τεράστιο αντίκτυπο για την «εικόνα» μιας εταιρίας. 

Η κατασκευή ιστοσελίδων που αλληλεπιδρούν εύκολα και αξιόπιστα με άλλους δικτυακούς τόπους και Social Media sites είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να δείξει σήμερα μια διαδικτυακή προβολή. Τα σύγχρονα sites διαθέτουν την πληροφορία στον επισκέπτη με εύχρηστο και εργονομικό τρόπο ενώ μεγάλο ρόλο πλέον παίζουν οι video παρουσιάσεις γιατί είναι εξαιρετικά εύκολο να κυκλοφορήσουν μέσα από τα Social Media. Ένα video συγκεντρώνει περισσότερη αποδοχή και αυξάνει την εμπιστοσύνη προς την διαφημιζόμενη εταιρία όταν είναι και φαίνεται επαγγελματικό. Η κατασκευή ιστοσελίδων που αρχειοθετούν όλη αυτή τη πληροφορία σε μια λογική σειρά είναι πάντα απαραίτητη. Οι τόποι παραπομπής και όλα τα άλλα sites που προσελκύουν επισκέπτες σε ένα εταιρικό site αλλάζουν με τον καιρό. Γι' αυτό και η πληροφορία που έχει να προβάλει μια εταιρία πρέπει να βρίσκεται στο δικό της διαδικτυακό τόπο και όχι μοιρασμένη. Στόχος ήταν και παραμένει πάντα να γίνει πιο δημοφιλές το εταιρικό site και όχι μόνο τα όποια σημεία (sites) που παραπέμπουν σε αυτό. 

Στην εφαρμογή active3 CMS που αναπτύσσουμε έχουμε συμπεριλάβει μηχανισμούς αυτόματης (προγραμματισμένης) δημοσίευσης περιεχομένου έτσι ώστε οι διαχειριστές της εταιρικής ιστοσελίδας να μπορούν να δημοσιεύσουν κείμενα, φωτογραφίες και παραπομπές (link) προς το Facebook που διαθέτει την μεγαλύτερη κοινότητα μελών στην Ελλάδα. Το σύστημα αυτόματης ενημέρωσης του Facebook στέλνει στον τοίχο της ομάδας ή της σελίδας κάθε δημοσίευση αυτόματα την ημερομηνία και ώρα που έχει προκαθοριστεί ενώ επιτρέπεται ακόμα και η περιοδική επανεμφάνιση (ανά ώρα, ημέρα, εβδομάδα, μήνα, έτος). Με αυτό τον τρόπο οργανώνονται και παρακολουθούνται καλύτερα οι καμπάνιες προβολής που προετοιμάζει μια σύγχρονη εταιρία. Όπως προαναφέραμε ο στόχος είναι να δηλώνει παρουσία συνεχώς η εταιρία μέσα στο πλήθος των δημοσιεύσεων μιας κοινότητας μελών. Με αυτό το τρόπο φαίνεται και είναι πιο ενεργή στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων που επικοινωνούν με αυτά τα μέσα. 

Η κατασκευή ιστοσελίδων πέρασε πλέον από τον εντυπωσιασμό (κινούμενα flash γραφικά) στην ουσιαστική πληροφόρηση, γι' αυτό και πρέπει να αναθεωρήσουν πολλές εταιρίες τον τρόπο διαδικτυακής προβολής και προσέγγισης πελατών. Στην IPS φροντίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις της τεχνολογίας και να δημιουργούμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες που προσαρμόζονται πάντα στην Ελληνική αγορά. Από το 1999 σχεδιάζουμε και δημιουργούμε λογισμικό με κύριο αντικείμενο εργασιών μας την κατασκευή ιστοσελίδων


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης