2018 Ποιες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν οι Έλληνες
Υπάρχουν δεκάδες αξιόλογες μηχανές αναζήτησης στο Intenret σήμερα, κάποιες όμως ξεχωρίζουν λόγω μεγέθους, όγκου αναζητήσεων, αξιοπιστίας και εξειδίκευσης. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Ξένες μηχανές αναζήτησης

www.google.com
Αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του παιχνιδιού το Google είναι η μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη μηχανή αναζήτησης παγκόσμια. Το Google έχει εξελιχθεί τεχνολογικά προσφέροντας νέες λειτουργίες κάθε φορά ανανεώνοντας τόσο την εμφάνιση όσο και τον τρόπο αξιολόγησης και κατάταξης των αποτελεσμάτων του. Σήμερα η κατεύθυνση και η προτίμηση του Google δίνεται πρωτίστως σε τοπικά αποτελέσματα εντοπίζοντας την θέση του κάθε χρήστη. Έτσι στα αποτελέσματα εμφανίζονται πρώτα οι διαφημιζόμενοι, μετά τα αποτελέσματα του Google map και μετά τα οργανικά αποτελέσματα. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την τοπική αγορά. Επιπλέον, ο μηχανισμός PPC διαφημίσεων τόσο στο δίκτυο συνεργαζόμενων site όσο και στο search είναι εξαιρετικά αξιόπιστος και αποδοτικός. To Google κέρδισε έδαφος με τις συσκευές Android που κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς των mobile συσκευών. Έτσι έχει δοθεί περισσότερη έμφαση στο mobility και στα αποτελέσματα από mobile friendly sites.

www.bing.com
Το αντίπαλο δέος που ανήκει στην Microsoft. Η δεύτερη πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης στον Ελλαδικό χώρο αλλά και παγκόσμια. Τα αποτελέσματα του Bing χρησιμοποιούνται και από το Yahoo ενώ έχει ενοποιηθεί το διαχειριστικό περιβάλλον καταχώρησης site. Το Bing είναι η εξέλιξη του MSN Search. Σαν default search engine στον Edge (πρώην ΙΕ) έχει μεγάλο αριθμό Ελλήνων χρηστών που αναζητούν αποτελέσματα απευθείας μέσα από τον πρώτο browser που βρίσκουν εγκατεστημένο στο PC τους. Αναμφισβήτητα όμως το Bing είναι μια αξιόλογη και λιγότερο εμπορική μηχανή αναζήτησης που εκτιμάται θετικά από ένα μερίδιο του κοινού.

www.yahoo.com
To Yahoo έχασε την δεύτερη θέση όταν εμφανίστηκε το Bing. Πλέον τα αποτελέσματα του προέρχονται από το Bing. Η αρχική σελίδα του ακολουθεί την κλασική σχεδίαση ενός Αμερικανικού portal site με ειδήσεις και θεματικό περιεχόμενο.

Ελληνικοί κατάλογοι

Στο Ελληνικό Internet δεν υπάρχει κάποια Ελληνική μηχανή αναζήτησης που να έχει ξεπεράσει τον αρχικό φραγμό αναγνωρισιμότητας ώστε να παίρνει μερίδιο από την πίτα των ξένων μηχανών αναζήτησης και πιο συγκεκριμένα του Google στην Ελλάδα. Υπάρχουν όμως αξιόλογοι κατάλογοι και site συγκρίσεων στους οποίους καλό είναι να έχει θέση και προβολή μια Ελληνική επιχείριση.

www.11888.gr
Ο κατάλογος του ΟΤΕ περιέχει πληροφορίες για ιδιώτες και επαγγελματίες. Σύγχρονος και αποτελεσματικός είναι ένα σημείο αναφοράς και προβολής που πρέπει να έχει συμπεριλάβει η Ελληνική επιχείριση στο budjet διαφήμισης της.

www.vrisko.gr
Ο κατάλογος της Newsphone Hellas Α.Ε. Είναι ισάξια αποτελεσματικός με αυτόν του ΟΤΕ. Βρίσκεται στην τριάδα των Ελληνικών καταλόγων που τοποθετούνται καλά στα αποτελέσματα του Google.

www.xo.gr
Ένας ακόμα αξιόλογος κατάλογος ισάξια αποτελεσματικός και στην τριάδα των καταλόγων που τοποθετούνται καλά στα αποτελέσματα του Google.

www.skroutz.gr
Το πρώτο site συγκρίσεων προϊόντων στον Ελληνικό χώρο. Ανήκει στην Skroutz Α.Ε. που κατάφερε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλες χώρες μεταφέροντας τεχνογνωσία.

www.bestprice.gr
Το αντίπαλο δέος του Skroutz που ανήκει στην Phaistos Networks A.E. Πρόκειται για μία από τις πρώτες εταιρίες Internet στην Ελλάδα με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Εκατοντάδες άλλες μηχανές αναζήτησης αντλούν δεδομένα μέσω διασυνδέσεων από τις γνωστές και κυρίαρχες μηχανές. Οι περισσότερες αποτελούν μια ακόμα προσπάθεια προβολής μικρών και μεγάλων εταιριών παροχής υπηρεσιών Internet. Δεν έχει κάποιο πρακτικό όφελος η αναφορά σε αυτές τις μηχανές καθώς αλλάζουν, καταργούνται και επανεμφανίζονται κατά καιρούς. Δεν έχει νόημα η εμφάνιση σε κάποια τέτοια μηχανή αναζήτησης που έχει διάρκεια ζωής μερικούς μήνες. Αντίθετα κάτι τέτοιο μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα μειώνοντας το κύρος της ιστοσελίδας που προβάλλεται αφού το backlink βρίσκεται σε χαμηλού κύρους site. Θέλει λοιπόν προσοχή η επιλογή και η καταχώρηση σε κάποια μηχανή αναζήτησης ή σε κάποιον κατάλογο.

Στην IPS διαθέτουμε την τεχνογνωσία που απαιτείται για να καταγράψουμε τις ανάγκες προβολής σας και για να προτείνουμε αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις και πακέτα διαφήμισης. Ζητήστε σήμερα κιόλας να μιλήσετε με κάποιον έμπειρο συνεργάτη μας και βγείτε μπροστά στις μηχανές αναζήτησης.


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης