Τι σημαίνει δημιουργία επαγγελματικής ιστοσελίδας;
 

Συνήθως μια τέτοια ερώτηση έχει διπλή έννοια. Κάποιοι αναζητούν έναν ειδικό για την δημιουργία επαγγελματικής ιστοσελίδας με την έννοια ότι την ιστοσελίδα θα την κατασκευάσει ένας επαγγελματίας του χώρου. Άλλοι πάλι πραγματοποιούν την ίδια αναζήτηση γιατί θέλουν να μάθουν πως γίνεται η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για επαγγελματίες.

 

Σε κάθε περίπτωση μια καθ' όλα επαγγελματική ιστοσελίδα μπορεί να κατασκευαστεί μόνο από επαγγελματίες. Οι ερασιτεχνισμοί δεν έχουν θέση όταν πρόκειται για κάτι που έχει επίπτωση στην εικόνα μιας εταιρείας, στις πωλήσεις της, στην εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κοινού της.

 

Κάθε επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να έχει:

 

  • Ξεκάθαρο στόχο – σκοπό προβολής. Η επιχείρηση πρέπει να γνωρίζει τι θέλει να επικοινωνήσει και τι αποζητά να πετύχει μέσα από αυτή την έκθεση της στο Internet.

  • Καλή γνώση του ανταγωνισμού και της αγοράς. Μια επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να προσφέρει "κάτι παραπάνω" απ' ότι ο ανταγωνισμός, είτε αυτό είναι περισσότερη και πιο ποιοτική πληροφορία (καλύτερα κείμενα, φωτογραφίες, video), είτε μια άλλη παροχή προς το κοινό που είναι διαφορετική και ευκολομνημόνευτη (πχ. κάποια φόρμα υπολογισμού, κάποιο wizard ερωτηματολόγιο).

  • Σωστούς συνεργάτες και προμηθευτές λογισμικού και υπηρεσιών. Βασικό στοιχείο στην αναζήτηση των σωστών επαγγελματιών είναι τα δείγματα δουλειάς και η μακροχρόνια εμπειρία.

  • Σωστό και αναλυτικό περιεχόμενο. Μια εταιρική ιστοσελίδα πρέπει να έχει πλούσιο και πρωτότυπο περιεχόμενο τιμώντας τον τελικό πελάτη.

  • Σωστή υποδομή. Κάθε επαγγελματική ιστοσελίδα πρέπει να έχει ικανοποιητικούς πόρους, backup, συστήματα ασφάλειας και disaster recovery policy για κάθε ενδεχόμενο.

  • Διαφημιστικό budget. Απόλυτα απαραίτητο γιατί χωρίς αυτό καμία επαγγελματική ιστοσελίδα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

 
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης