Δωρεάν doorway websites από μεγάλο πάροχο ISP
Ακούμε καθημερινά την εντυπωσιακή σε όγκο προωθητική καμπάνια μιας πολύ γνωστής εταιρίας τηλεφωνίας για ΔΩΡΕΑΝ τυποποιημένα websites. Αρκετοί μάλιστα αναρωτιούνται πως μπορεί κάτι τόσο σημαντικό να δίνεται δωρεάν. Ή μήπως τελικά δεν είναι και τόσο δωρεάν;

Έστω λοιπόν ότι για λόγους διαφήμισης ο συγκεκριμένος πάροχος επέλεξε να προσφέρει ορισμένες υπηρεσίες δωρεάν και να μπει πιο δυναμικά στο χώρο του web development. Κάποιοι σίγουρα θα αποφασίσουν να δοκιμάσουν αυτό που έτσι και αλλιώς τους προσφέρεται δωρεάν. Κάποιοι άλλοι περισσότερο σκεπτικιστές θα εξετάσουν το θέμα με μεγαλύτερη προσοχή απέχοντας. Εμείς ως IPS είμαστε κάπου στη μέση, μας αρέσουν τα δωρεάν αλλά εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο.

Η IPS προτείνει να εκμεταλλευτείτε αυτήν την ευκαιρία
αλλά να την προσαρμόσετε στους δικούς σας στόχους!

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

  1. χρησιμοποιήστε την δωρεάν παροχή που σας δίνεται για να δημιουργήσετε ένα ακόμα σημείο προβολής για την επιχείρηση σας. Δεν είναι κακό, πρέπει όπου μπορούμε και μας δίνεται η ευκαιρία να βάζουμε παραπομπή για το website μας. Πόσο μάλλον όταν μπορούμε να το κάνουμε αυτό δωρεάν. Έτσι προτείνουμε:

  • να αποκτήσετε ένα ακόμα domain name με αυτόν τον πάροχο που θα περιέχει (αν αυτό είναι δυνατόν) λέξεις κλειδιά με τα οποία θα μπορούσε να σας αναζητήσει κανείς. Προσοχή: μην θεωρήσετε το domain αυτό σαν το κύριο domain το οποίο θα διαφημίζετε και στα έντυπα σας. Ίσως να είναι ένα προσωρινό domain που αν δεν σας συμφέρει, δεν το ανανεώνετε αργότερα μετά την δωρεάν περίοδο του ενός χρόνου που δίνει ο πάροχος.

  • να διαμορφώσετε έτσι τα κείμενα σας στο δωρεάν website ώστε να παραπέμψετε τον αναγνώστη στο επίσημο site της εταιρείας σας για μεγαλύτερη ανάλυση και για παραγγελιοληψία (με καλάθι αγορών ή όχι). Τα κείμενα αυτά θα πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες SEO που έχουμε περιγράψει. Έτσι το δωρεάν website γίνεται ένα website προθάλαμος (doorway) που καταλαμβάνει και αυτό μια θέση στο παγκόσμιο Internet, σε καταλόγους αλλά και στις μηχανές αναζήτησης και μεταφέρει κόσμο στο επίσημο και επαγγελματικό website σας. Τον ίδιο ακριβώς ρόλο παίζουν οι δωρεάν σελίδες και τα κανάλια που μπορεί να κάνει κανείς στο Facebook, Youtube, Google+, LinkedIn, κλπ.

  1. εκμεταλλευτείτε κάθε προνόμιο ή έκπτωση που σας προσφέρεται ταυτόχρονα με το website, όπως καταχωρήσεις σε ηλεκτρονικούς οδηγούς, επαγγελματικούς καταλόγους, κ.α., ειδικά αν όλα αυτά δεν κοστίζουν κάποιο σημαντικό ποσό.

Με αυτό τον τρόπο:

  1. μπορείτε να δημιουργήσετε όσα δωρεάν websites θέλετε (διαφορετικό ΑΦΜ και στοιχεία κατόχου).

  2. η επιχειρηματική σας απόπειρα στο διαδίκτυο δεν θα είναι ποτέ όμηρος μιας και μόνης εταιρείας παρόχου. Αν μελλοντικά η διατήρηση του doorway κριθεί από εσάς ασύμφορη απλά καταργείτε αυτό το σημείο εισόδου. Αυτό δεν θα επηρεάσει το domain ή τη δομή του κύριου και επίσημου website σας. Ίσως να μειωθεί η επισκεψιμότητα του μέχρι να δημιουργήσετε άλλα doorways.

Ευελπιστούμε να ευοδώσει αυτή η προσπάθεια του επικοινωνιακού παρόχου, σε πείσμα άλλης προηγούμενης απόπειρας από εξίσου σοβαρό πάροχο πριν πολλά χρόνια. Για να μην αναφερθούμε στις ατέλειωτες προσπάθειες μικρότερων εταιριών και στους αμέτρητους φιλόδοξους οδηγούς και ηλεκτρονικούς καταλόγους. Σήμερα βέβαια είναι διαφορετικές οι συνθήκες της αγοράς, γι' αυτό και διατηρούμε ελπίδες πως επιτέλους θα δημιουργηθεί ένας σοβαρός επαγγελματικός κατάλογος με όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Γιατί το έχουμε όλοι ανάγκη.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θεωρούμε αυτό το είδος προβολής σαν την πλέον ενδεδειγμένη διαδικτυακή προώθηση μιας επιχείρησης, γιατί απέχει κατά πολύ από αυτό. Μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο επικουρικά ενισχύοντας την επισκεψιμότητα ενός επαγγελματικού website και όχι σαν την μοναδική προβολή μιας επιχείρησης στο Internet.

Αν θέλετε και εσείς να μάθετε περισσότερα για την σωστή και επαγγελματική αξιοποίηση του διαδικτύου, για τις υπηρεσίες που απαρτίζουν μια σοβαρή προβολή ή για να δείτε τι σημαίνει ηλεκτρονικό εμπόριο από ειδικούς με εμπειρία στο χώρο, καλέστε μας στο 2310 300326 για να συζητήσουμε τις προοπτικές και τις ανάγκες τις δικής σας επιχείρισης.


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης