Είναι η κατασκευή ιστοσελίδων σε τιμές που αντέχει η αγορά;
Ακούμε κατά καιρούς διάφορες τιμές για κατασκευή ιστοσελίδων πανελλαδικά. Φυσικά οι τιμές αυτές ποικίλουν ανάλογα με τις παροχές, το λειτουργικό κόστος κάθε επαγγελματία ή εταιρείας, την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται, την εμπειρία που επηρεάζει τον απαιτούμενο χρόνο κατασκευής και μια σειρά από άλλες μικρότερης σημασίας παραμέτρους που διαμορφώνουν την τελική τιμή για τον πελάτη. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η αγορά είναι συνειδητοποιημένη και αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του Internet. Το θέμα όμως είναι οι επιχειρήσεις να μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που αυτό προσφέρει σαν μέσο προβολής και φυσικά να παράγεται κέρδος που θα επιτρέψει το όλο εγχείρημα να είναι βιώσιμο.

Ένα μεγάλο ποσοστό των Ελληνικών επιχειρήσεων έχει αρχίσει να κάνει σημαντικά και θετικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Νέες σύγχρονες ιστοσελίδες ξεπροβάλλουν καθημερινά, μεγαλώνει η αλληλεπίδραση με το κοινό, γίνονται ηλεκτρονικές πωλήσεις που ενισχύουν την ρευστότητα και αυξάνεται ο όγκος της διαφήμισης μέσω Internet.

Οι τιμές για την κατασκευή ιστοσελίδων στις περισσότερες σοβαρές εταιρίες web development προσαρμόζονται ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε επιχείρησης. Όσο οι απαιτήσεις παραμένουν σε λογικά πλαίσια και όσο αυξάνονται αναλογικά καθώς μεγαλώνει η επισκεψιμότητα και η αναγνωρισιμότητα ενός site, οι τιμές απόκτησης και διατήρησης θα είναι τέτοιες που θα αντέχει η αγορά. Αν χαθεί το μέτρο στις απαιτήσεις τότε το συνολικό έργο θα καταστεί ασύμφορο κυρίως γιατί η επιχείρηση δεν θα μπορεί να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να δημιουργήσει ικανοποιητικό κέρδος.

Ενδεικτικά ισχύει το παρακάτω εύρος τιμών:

  • Κατασκευή ιστοσελίδας: Τιμή από 500 έως 1500 €
  • Κατασκευή ιστοσελίδας με σύστημα κρατήσεων:
    Τιμή από 1500 έως 2500 €
  • Κατασκευή E-shop λιανικής: Τιμή από 800 έως 2000 €
  • Κατασκευή E-shop χονδρικής & λιανικής: Τιμή από 1500 έως 2500 €
  • Κατασκευή E-shop σε διασύνδεση με ERP: Τιμή από 3000 έως 8000 €

Στην εικόνα με τον χάρτη της Ελλάδας μπορείτε να δείτε τις περιοχές με την μεγαλύτερη εξωστρέφεια και διάθεση προβολής, τις συνήθεις περιοχές δραστηριοποίησης των εταιρειών κατασκευής ιστοσελίδων και το επίπεδο τιμών που συνήθως εφαρμόζεται από αυτές.

Με κόκκινο αποτυπώνονται οι μεγαλύτερες τιμές, με πορτοκαλί οι αμέσως χαμηλότερες, με γαλάζιο οι μέσες τιμές της αγοράς και με γκρι οι χαμηλότερες τιμές.

Το γενικό συμπέρασμα είναι πως οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν τοπικούς συνεργάτες για την κατασκευή των ιστοσελίδων τους σε τιμές ανάλογες της περιοχής τους ή να αναζητήσουν συνεργάτες από άλλες περιοχές.

Χάρτης με τα επίπεδα τιμών κατασκευής ιστοσελίδωνactive³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης