“Θέλω αλλαγές στο website μου και τις θέλω χθες”
Μετά από 17 χρόνια σε αυτή τη δουλειά έχουμε πλέον ακούσει κάθε παραλλαγή της φράσης “Θέλω αλλαγές και τις θέλω χθες”. Πότε με business προσέγγιση με αναλυτική παράθεση μιας λίστας αλλαγών ώστε να ακολουθήσει επίσημη προσφορά από την IPS, πότε αποσπασματικά με δεκάδες τηλεφωνήματα, πότε με ύφος “σέβομαι τη δουλειά σας και το χρόνο σας” και άλλες ελάχιστες ευτυχώς φορές με όλο το θράσος του κόσμου με μια επιθετική συλλογιστική του στυλ  “θα δοκιμάσω να το παίξω δυσαρεστημένος και ότι κερδίσω”.

Κάθε φορά τα στελέχη μας αξιολογούν το αίτημα σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της εταιρίας μας για να ακολουθήσει αναλυτική προσφορά. Η μελέτη κάθε αιτήματος διαρκεί από μερικές ημέρες έως και μήνες, ανάλογα με το πλήθος των αιτημάτων, τη δυσκολία τους, το χρόνο έρευνας που απαιτείται και την προτεραιότητα που έχει δοθεί από την διεύθυνση της IPS.

Η προτεραιότητα που λαμβάνει κάθε αίτημα έχει να κάνει με τη σοβαρότητα του θέματος, τη συχνότητα που λαμβάνουμε αιτήματα από το συγκεκριμένο πελάτη, το επίπεδο της επικοινωνίας μας, το χρόνο που απαιτείται για τη μελέτη όλων των αιτημάτων και από το κατά πόσο ο χρόνος αυτός αναγνωρίζεται και αμείβεται από τον πελάτη. Με λίγα λόγια όπως και σε όλες τις σοβαρές επιχειρήσεις που σέβονται τον εαυτό τους αλλά και τους σοβαρούς πελάτες τους, φροντίζουμε να κρατάμε τις ισορροπίες ώστε να μη σκορπάμε το χρόνο μας σε ατέρμονα έργα άνευ ουσίας και χωρίς ικανοποιητική αμοιβή.

Κάθε αίτημα αλλαγής που αφορά λειτουργία που προηγούμενα συμφωνήθηκε και περιγράφεται σε προσφορά υλοποιείται κατά προτεραιότητα, εφόσον υπάρχει αποδοχή κόστους με email ή Fax. Αιτήματα που απαντήθηκαν με προσφορά χωρίς όμως αποδοχή κόστους δε μπορούν να περάσουν σε παραγωγή και παραμένουν ανοιχτά. Αιτήματα που ξεπερνούν τη μία ώρα χρόνου υλοποίησης αναλύονται σε προσφορά και προκαταβάλλονται σε πακέτα ωρών (development time).

Η IPS αντλεί νέες ιδέες από προηγούμενα αιτήματα που δεν προχώρησαν άμεσα για υλοποίηση ώστε να δημιουργήσει λειτουργίες σε μελλοντικές εκδόσεις που παραμετρικά θα ικανοποιούν τα αιτήματα αυτά. Έτσι, ένα αίτημα που απαιτούσε σημαντικό χρόνο υλοποίησης με κατά συνέπεια υψηλό κόστος, ίσως στο μέλλον υλοποιηθεί και συμπεριληφθεί σε μελλοντική έκδοση με πολύ μικρότερο κόστος απόκτησης, αφού το κόστος ανάπτυξης του θα επιμεριστεί σε πολλές εγκαταστάσεις.

Από τα παραπάνω εξαιρούνται αιτήματα που αποτελούν πρωτότυπες κατοχυρωμένες ιδέες για τις οποίες έχει ζητηθεί εμπιστευτικότητα. Σε αυτήν την περίπτωση το συγκεκριμένο αίτημα εξετάζεται με απόλυτη εμπιστευτικότητα και δίνεται προϋπολογισμός κόστους ανάπτυξης από τη διεύθυνση της IPS.

Η παραπάνω διαδικασία εφαρμόζεται πάντα και χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση για νέους ή παλαιούς πελάτες μας. Οι κανόνες, οι όροι και οι προϋποθέσεις συνεργασίας είναι για εμάς ιεροί και απαράβατοι, με σεβασμό όμως πάντα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την υγεία και την κοινή λογική. Αυτό είναι εξαιρετικά πολύτιμο, ειδικά τώρα όπου η οικονομική κρίση έχει αλλοιώσει εν μέρη την εμπορική πρακτική και τα συναλλαγματικά ήθη. Στην IPS από το 1999 επιλέγουμε να δρούμε με κανόνες και αυτό έχει εκτιμηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των πελατών μας. Γι’ αυτό και εκατοντάδες επιχειρήσεις επιλέγουν την IPS ως τον πολύτιμο συνεργάτη και τον αξιόπιστο σύμβουλο για το Internet.

Φιλοδοξούμε να συμπεριλάβουμε περισσότερους “ανήσυχους” συνεργάτες στο εν ενεργεία πελατολόγιο μας. Περιμένουμε τα δικά σας αιτήματα γιατί αυτά μας εξελίσσουν και μας βελτιώνουν στην πορεία του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας.

 

 

 

 


active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης