Το πιστοποιητικό SSL γίνεται προαπαιτούμενο
Από τον Ιανουάριο του 2017, ο φυλλομετρητής Chrome της Google (έκδοση 56 και νεότερες εκδόσεις), επισημαίνει τις σελίδες που συλλέγουν κωδικούς πρόσβασης, προσωπικά στοιχεία μέσω φορμών επικοινωνίας ή ακόμα και στοιχεία πιστωτικών καρτών ως "Μη ασφαλείς", εκτός εάν οι σελίδες προβάλλονται μέσω πρωτοκόλλου HTTPS. Οι υπόλοιποι browsers (Firefox, Edge, Opera, Safari) σύντομα θα ακολουθήσουν.

Η νέα προειδοποίηση αποτελεί το πρώτο στάδιο ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την επισήμανση όλων των σελίδων που προβάλλονται μέσω του μη κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου HTTP ως "Μη ασφαλείς".

Αυτό όμως που είναι πιο σημαντικό από όλα είναι πως οι σελίδες με HTTPS (δηλαδή αυτές που έχουν SSL πιστοποίηση) έχουν καλύτερη κατάταξη στο Google!

 

Τι είναι το πιστοποιητικό SSL

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πιστοποιητικών ασφάλειας SSL που διαχωρίζονται ανάλογα με το τι πιστοποιούν και σε ποιο βαθμό. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε ότι τα πιστοποιητικά ασφάλειας SSL είναι ειδικοί κρυπτογραφημένοι κλειδάριθμοι, που αποκτά κανείς από εταιρίες-παρόχους και που στη συνέχεια τοποθετούνται στους servers όπου φιλοξενείται το domain name της εταιρίας σας. Κάθε SSL κρυπτογραφεί τον τρόπο επικοινωνίας του τελικού επισκέπτη του site με τον server όπου βρίσκεται το site και έτσι αυτή η επικοινωνία είναι ασφαλής. Το επίπεδο της ασφάλειας κάθε SSL και η εγγύηση που συνοδεύεται (για την περίπτωση που τυχών αυτό σπάσει) καθορίζουν και το κόστος απόκτησης του. Έτσι, πιο ακριβά είναι τα SSL με μεγαλύτερη εγγύηση και ισχυρότερη κρυπτογράφηση.

 

Στην IPS ακολουθούμε τις εξελίξεις και επιλέγουμε για εσάς τα καλύτερα και οικονομικότερα πακέτα υπηρεσιών πιστοποίησης SSL. Θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί σας όποια τυχών απορία προκύψει. Καλέστε σήμερα κιόλας στο 2310 300326 για να παραγγείλετε το δικό σας SSL.

 
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης