Καλάθι αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο

Τηλεφωνικά κέντρα με απομακρυσμένες τηλεφωνικές συσκευέςΕίναι πολύ συχνό στις Ελληνικές επιχειρήσεις και ειδικά στις ΜΜΕ να βρίσκονται επικεφαλής ενός δικτύου πωλήσεων που οι συνεργάτες είναι συνήθως μικρότερες εταιρίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις ασφαλώς δεν είναι απαιτείται η ύπαρξη τηλεφωνικών κέντρων σε κάθε γεωγραφική τοποθεσία (βλέπε διασύνδεση τηλεφωνικών κέντρων) αφού σε κάθε περιοχή θα τοποθετηθεί μία μόνο απομακρυσμένη τηλεφωνική συσκευή.

Οι απομακρυσμένες τηλεφωνικές συσκευές συνδέονται με πρωτόκολλο IAX, που επιτρέπει την μετάδοση φωνής μέσα από ικανή σύνδεση internet. Κάθε εκπομπή φωνής (upload) μέσω internet απαιτεί περίπου 30Kbps. Συνεπώς μία ADSL με τουλάχιστον 128Kbps upload μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και η σύνδεση της απομακρυσμένης συσκευής με το κέντρο να λειτουργήσει άψογα. Το κέντρο με τη σειρά του θα πρέπει να έχει πολλαπλάσια δυνατότητα upload για να υποστηρίζει όλες τις απομακρυσμένες (εκτός τοπικού δικτύου LAN) τηλεφωνικές συσκευές. Με την εισαγωγή των ιδιόκτητων δικτύων internet των παρόχων οι ταχύτητες σύνδεσης αυξήθηκαν θεαματικά, κάτι που εξασφαλίζει την αξιοπιστία και την ποιότητα των συνομιλιών μέσω internet.

Δείτε σχηματικά ένα τυπικό παράδειγμα χρήσης απομακρυσμένων τηλεφωνικών συσκευών.

IAX VoIP τηλεφωνικό δίκτυο
Το δίκτυο επικοινωνίας φωνής αποτελείται από ένα κέντρο Voicom και απεριόριστα απομακρυσμένα τηλέφωνα που λειτουργούν σαν εσωτερικά. Κάθε γεωγραφική περιοχή έχει τη δικιά της ADSL σύνδεση internet και μέσω αυτής είναι δυνατή η μετάδοση φωνής ΔΩΡΕΑΝ.
Με κόστος την αρχική εγκατάσταση μια εταιρία μπορεί να παγιώσει τα έξοδα επικοινωνίας με συνεργάτες της. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερη οικονομία αποφέρει το δίκτυο Voicom (π.χ εξωτερικό).
Τα απομακρυσμένα τηλέφωνα μπορούν να μεταφερθούν (φορητότητα) οπουδήποτε στον κόσμο και πάλι να έχουν το ίδιο εσωτερικό νούμερο κλήσης. Αρκεί να υπάρχει ικανοποιητική σύνδεση στο internet (ADSL ή ανώτερη).
Φανταστείτε λοιπόν να βρίσκεστε σε επαγγελματικό ταξίδι και να έχετε σε Soft phone (software που υποστηρίζει ΙΑΧ) στο Laptop σας ένα εσωτερικό αριθμό στο οποίο να μπορούν να επικοινωνήσουν ή να μεταφέρουν κλήσεις οι συνεργάτες σας!

H IPS και οι συνεργάτες της είναι πάντα στη διάθεση σας για όποια απορία ή διευκρίνιση. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.Print-icon MoreInfo-icon SendToAFriend-icon Newsletter list
Ενημερωθείτε για νέες εκδόσεις και για τις νέες λειτουργίες που αναπτύξαμε


Sms list
Ενημερωθείτε άμεσα για τις προσφορές μας

Προτείνουμε