Καλάθι αγορών
Το καλάθι σας είναι άδειο

Γιατί πρέπει να εκμεταλλευτείτε το Digi-RetailΚαθημερινά μας ρωτάνε “γιατί να κατεβάσω πρόταση για το Digi-Retail”, “τι έχει να μας προσφέρει αυτό το πρόγραμμα”, ενώ κάποιοι περισσότερο σκεπτικοί προχωρούν ακόμα πιο πολύ σε διατυπώσεις όπως “γιατί να δώσω λεφτά όταν όλα τριγύρω μοιάζουν αβέβαια”, ή “είναι καιρός τώρα για έξοδα;”.

Συμφωνούμε και αναλογιζόμαστε την αγωνία κάποιων φίλων αλλά παράλληλα συζητάμε και αξιολογούμε κάθε πληροφορία. Σίγουρα για κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες η ψηφιακή εποχή δεν έχει φτάσει ακόμα, θεωρώντας ότι η αγορά σε αυτούς τους τομείς δεν είναι τόσο ώριμη να αξιοποιήσει και να εκτιμήσει θετικά μια τέτοια προοπτική. Αυτή είναι όμως η μειοψηφία στο παζλ που λέγεται “Ελληνικό εμπόριο”.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων σήμερα στην Ελλάδα δραστηριοποιείται στο λιανικό εμπόριο και αυτό δεν είναι απλά μια στατιστική διαπίστωση. Είναι μια τάση αυτονομίας που διακατέχει την Ελληνική αγορά και έχει αποτυπωθεί στα γονίδια μας από την εποχή που για συσκευασία είχαμε τους αμφορείς. Η λιανική και η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο κινητήριοι μοχλοί της οικονομίας, γι' αυτό και στη παρούσα οικονομική συγκυρία είναι καθοριστική η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια αυτού του τομέα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι έχει να προσφέρει το Digi-Retail σε μια μικρομεσαία επιχείρηση σήμερα:

  1. ευκαιρία για οργάνωση και καταγραφή. Στην πρόταση μας για το Digi-Retail περιλαμβάνεται η εγκατάσταση Συστήματος Ενδοεπιχειρησιακού Σχεδιασμού (ERP), κάτι που βοηθά στην πλήρη καταγραφή και διαχείριση κάθε τομέα της επιχείρισης και την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων μέσω συγκεκριμένων αναφορών. Έτσι η διοίκηση έχει πλήρη εικόνα της εταιρίας και του δικτύου συνεργατών μέσα σε δευτερόλεπτα.

  2. μείωση του λειτουργικού κόστους. Δεν πρόκειται για “φρούδες ελπίδες” αλλά για ουσιαστική αξιοποίηση της πληροφορίας που συσσωρεύεται από το ERP. Ίσως για κάποιες εταιρίες είναι καιρός να σταματήσουν να “πετάνε τα λεφτά από το παράθυρο” και να επικεντρωθούν στο πως θα κάνουν τα ίδια (ή και περισσότερα) με λιγότερο κόστος. Το Digi-Retail είναι μια καλή αφορμή για νοικοκύρεμα.

  3. αύξηση των πωλήσεων. Στην πρόταση μας για το Digi-Retail ασφαλώς συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή σύγχρονου ηλεκτρονικού καταστήματος με διαδραστικές λειτουργίες και δυνατότητες. Και σίγουρα ένα ακόμα κατάστημα, ηλεκτρονικό αυτή τη φορά που δεν κλείνει ποτέ, αποφέρει έσοδα σε κάθε επιχείρηση. Το Eshop της εταιρίας σας θα είναι ένας ακούραστος πωλητής που θα “αξίζει τα λεφτά του”.

  4. ενίσχυση της εμπιστοσύνης του αγοραστικού κοινού. Στόχος του προγράμματος Digi-Retail είναι να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ της κάθε εταιρίας και των πελατών λιανικής και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από διαδραστικές λειτουργίες και έξυπνη προσαρμογή των δεδομένων του Eshop σύμφωνα με το προφίλ κάθε πελάτη.

  5. ενίσχυση της εικόνας της εταιρίας στο εξωτερικό. Αλήθεια πόσες φορές σας ζητήθηκε η διεύθυνση του URL σας (www) όταν επιχειρήσατε μιαν εμπορική συμφωνία με το εξωτερικό; Θα θέλατε μια πλήρη και εντυπωσιακή εταιρική ταυτότητα; Πόσο πιο εύκολα θα άνοιγαν τότε κάποιες πόρτες; Με την πρόταση μας στο Digi-Retail το αποτέλεσμα θα είναι εφάμιλλο με δικτυακούς τόπους μεγάλων πολυεθνικών εταιριών.

Όποιο και αν είναι το μέγεθος της εταιρίας σας υπάρχει μία πρόταση υλοποίησης που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας. Στην IPS πρώτο μας μέλημα είναι να υλοποιούμε βιώσιμες και ουσιαστικές λύσεις που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της εταιρίας σας. Το Digi-Retail είναι μια καλή ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον, ένα μέλλον με προοπτική, φιλοδοξία και όνειρα. Δώστε αυτή την ευκαιρία σε ότι αξίζει!

Η IPS και το δίκτυο των συνεργατών μας θα είναι πάντα στη διάθεση σας για όποια απορία και για να σχεδιάσουμε μαζί το πλάνο της πρότασης υλοποίησης. Ελάτε να κάνουμε μαζί ένα ακόμα βήμα μπροστά!

 

 

Άδεια Creative Commons
Το Γιατί πρέπει να εκμεταλλευτείτε το Digi-Retail από τον Νικόλαος Πατρώνης διέπεται από την άδεια Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Ελλάδα .


Διαβάστε επίσης τα παρακάτω σχετικά άρθρα:


Print-icon SendToAFriend-icon Newsletter list
Ενημερωθείτε για νέες εκδόσεις και για τις νέες λειτουργίες που αναπτύξαμε


Sms list
Ενημερωθείτε άμεσα για τις προσφορές μας

Προτείνουμε